Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Μια Ελληνίδα στο χαρέμι!


     Παλιές αγαπημένες ελληνικές ταινίες! Ποιος θα μπορούσε να τους δώσει διαφορετικό χαρακτηρισμό από το "αγαπημένες"; Κανείς! Λατρεμένες θα τολμούσα να πω. Μοναδικές και σίγουρα ανεπανάληπτες. Όσες φορές και να τις ξαναδείς, δεν είναι αρκετές για να τις χορτάσεις. Αστείρευτο γέλιο, ατάκες που έχουν αφήσει εποχή, απίθανοι ηθοποιοί! 


Ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου είναι και ο Χρόνης Εξαρχάκος. Ο αξέχαστος κωμικός ηθοποιός που έφυγε νωρίς, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, στερώντας μας το μοναδικό ταλέντο του. 


     Μια από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι το "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" με τη Ρένα Βλαχοπούλα και τον Βαγγέλη Σειληνό. 

Αυτή η ταινία περιλαμβάνει μοναδικές σκηνές και ατάκες, όπως το να φωνάζει ο Εξαρχάκος-που είχε το ρόλο του ψευτοεφευρέτη- "Βαγγέλη" και να κλείνει η πόρτα, να τον ρωτάνε "τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα" και να απαντάει "μούσμουλα", έπειτα από παρότρυνση της Βλαχοπούλου, να είναι ο Σειληνός κι ο Εξαρχάκος ντυμένοι χανούμισσες κι ένας άραβας αξιωματικός να ερωτεύεται τον Εξαρχάκο Χανούμισσα, το "τράβα μαλλί" του Εξαρχάκου στην Βλαχοπούλου και άλλα πολλά.



Στην ταινία αυτή συμπρωταγωνιστούσε και η Μαρία Ιωαννίδου και ήταν εξαιρετική ως η αφελής σύντροφος του Σειληνού, που μασούσε διαρκώς τσίχλα και πετούσε ατάκες, όπως "Γιατί δε κάνουμε όπισθεν" στη σκηνή με το αεροπλάνο.


Απίθανοι ηθοποιοί σε μια μοναδική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη!

Ποια είναι η αγαπημένη σου ελληνική ταινία του παλιού κινηματογράφου;

5 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Τι πήγες και θυμήθηκες βρε Ειρήνη! Χαχαχαχαχαχαχα μοναδικός ο Χρόνης αλλά και ψυχούλα σαν άνθρωπος.
"Τράβα μαλλί Ρένα... τράβα μαλλί ανεβαίνουμε!"
Απίστευτες ατάκες και ερμηνεία από έναν πολύ μεγάλο ηθοποιό που γεμίζει τόσο όμορφα τις αναμνήσεις μας.
Καλησπέρα Ειρήνη μου, να είσαι καλά.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

την αγαπω αυτη την ταινια
οπως αγαπω και την Ρενα

Ariadni St. είπε...

χαχαχα ειναι απ τις λιγες ταινιες που εχω δει!
Τραβα μαλλι ανεβαινουμε!

nikol είπε...

Καλησπέρα Ειρήνη μου !! Πραγματικά αυτές οι ταινίες αγαπήθηκαν από όλους μας και αυτή είναι και η αγαπημένη της οικογένειας :: Τα μικρά μας 14, 13 και 10 ετών λατρεύουν να βλέπουν παλιές ταινίες με έξυπνο χιούμορ και ατάκες χωρίς βωμολοχίες !! Σήμερα βλέπαμε για πολλοστή φορά το ΄΄η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα΄΄
ΠΟλλά φιλιά

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Παλιά ταινία, αλλά με διαχρονικό χιούμορ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...