Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Μανούλα για πρώτη φορά στα τριάντα τρία μου χρόνια!


     Το να γίνεται κανείς γονιός, είναι από μόνο του μια μοναδική εμπειρία σε όποια ηλικία και να έρθει. Το να είσαι γονιός σημαίνει ότι δεν είσαι μόνος, ότι έχεις την ευθύνη μιας ακόμη ζωής, της ζωής του παιδιού σου κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Για να γίνεις γονιός, θα πρέπει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος για τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή σου κι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
     Μετά από την εμπειρία της εγκυμοσύνης και ζώντας με ένα νεογέννητο μετά από αυτή, κατάλαβα ότι δυο πράγματα είναι υποχρεωτικό να προϋπάρχουν της απόφασης να γίνει κάποιος γονιός. 
     Το πρώτο είναι να έχεις χτίσει μια πολύ καλή σχέση με το σύντροφό σου, ώστε αυτή να αντέχει τις καθημερινές δυσκολίες. Ακόμη και η καλύτερη σχέση θα βιώσει μια μικρούλα κρίση μόλις έρθει το μωράκι και θα αρχίσουν τα ξενύχτια, το συνεχές κλάμα, που - στην αρχή - δε θα ξέρεις απαραίτητα πως να το αντιμετωπίσεις, ιδιαίτερα στη περίπτωση των κολικών, ακόμη και η ψυχολογία της λεχώνας, η οποία μπορεί να έχει περίεργα ξεσπάσματα εξαιτίας των ορμονών. Τότε είναι που η συμβολή του άντρα είναι σημαντική, η υπομονή του κρίνεται απαραίτητη και η συμπαράστασή του είναι καθοριστική.
     Το δεύτερο σημαντικό πριν τη κρίσιμη απόφαση είναι - κατ' εμέ πάντα - να μην υπάρχουν απωθημένα, τόσο από τη πλευρά του μπαμπά, όσο και από τη πλευρά της μαμάς. Πολλά πράγματα στη ζωή του ζευγαριού δε θα είναι όπως πριν, ακόμη κι αν υπάρχει βοήθεια στο μεγάλωμα του παιδιού από συγγενείς. Οι τρόποι διασκέδασης, για παράδειγμα, θα είναι πλέον τελείως διαφορετικοί και κυρίως θα συμπεριλαμβάνουν και το νέο μέλος της οικογένειας. Ακόμη και οι φίλοι και οι παρέες θα υποστούν σίγουρα κάποια αλλαγή, μικρή ή μεγάλη. Οπότε, εάν το ζευγάρι έχει ζήσει καλά τη ζωή του και δεν έχει απωθημένα, είναι φυσικό κι επόμενο να χαρεί περισσότερο το μοναδικό ταξίδι που έχει να του προσφέρει η νέα ζωή με το μωρό.
     Στα τριάντα τρία μου χρόνια, έχοντας πετύχει τουλάχιστον τα δυο παραπάνω στη ζωή μου, ένιωσα πανέτοιμη να γίνω μητέρα. Μέχρι τώρα κατόρθωσα να σπουδάσω, να περάσω όμορφη φοιτητική ζωή, έπειτα να ζήσω δέκα μοναδικά χρόνια με τον άντρα μου και να χτίσουμε μαζί μια θαυμάσια σχέση με τα πάνω της και τα κάτω της. Έτσι, κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποια μικρή δυσκολία με το μωρό ή όταν πρέπει να αναβάλλουμε κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε, καταλήγουμε να αισθανόμαστε "γεμάτοι" κι ευτυχισμένοι.
     Τελικά, αν θα γύριζε ο χρόνος πίσω, θα ήθελα να γίνω γονιός νωρίτερα; Σε καμία περίπτωση. Θα ήθελα να έκανα αυτό το βήμα αργότερα; Με τίποτα. Για κάθε άνθρωπο,η κατάλληλη στιγμή είναι διαφορετική κι εξαρτάται σίγουρα από πολλούς και ποικίλους παράγοντες. Για μένα, αυτή η κατάλληλη στιγμή για να γίνω μανούλα ήταν στα τριάντα τρία μου χρόνια!

Ποια είναι η δική σας εμπειρία;

15 σχόλια:

Ελένη Φλογερά είπε...

Να είναι καλότυχο το μωράκι σας γερό και δυνατό και να το καμαρώνεται στο μεγάλωμα του.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Μαρία Γ. είπε...

Είναι αλήθεια πως η περίοδος του μεγαλώματος του παιδιού είναι ζόρικη για το ζευγάρι. Και πολύ σωστά επισημαίνεις τις προϋποθέσεις της ωριμότητας, της προηγούμενης γεμάτης ζωής και της καλής σχέσης του ζευγαριού. Εμείς, επειδή δεν είχαμε κοντά μας συγγενείς να το κρατήσουν λίγο για να βγούμε μόνοι μας, καταφέραμε να το κάνουμε μετά από 14 χρόνια :)
Οι μικροθυσίες τέτοιου είδους είναι πολλές. Η χαρά του παιδιού στο σπίτι είναι περισσότερη.
Να το χαίρεστε μαζί και πάντα αγαπημένοι.
Πολλά φιλιά

Giannis Pit. είπε...

Έχω παρατηρήσει και πει ξανά Ειρήνη ότι σε σένα μου κάνει εντύπωση το ποιοτικό επίπεδο ωριμότητας που σε διακρίνει.
Αυτά τα δύο προαπαιτούμενα που έβαλες για μια καλή μητρότητα πραγματικά εντυπωσιάζουν για τα κριτήρια που επιλέγεις.
Και, πίστεψέ με, είναι πολύ σημαντικά.
Σου εύχομαι να χαρείς και προσωπικά και σαν ζευγάρι αυτήν την υπέροχη εμπειρία με τα παιδάκια σας.
Μεγάλη υπόθεση.
Τις ευχές μου πάντα.

Μαρία Πλατάκη είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Εξαιρετικη η αναρτηση σου και σιγουρα θα εισαι καλη και τρυφερη μητερα.Να το χαιρεστε και παντα να εισαστε αγαπημενοι 🌹

Κυριακή στο σπίτι | Sunday at Home είπε...

Να χαίρεστε το παιδάκι σας Ειρήνη μου.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

να χαίρεστε την κορούλα σας , το καρπό της αγάπης σας
να είναι πάντα ευτυχισμένη και υγιής και το μωρό και εσείς οι γονείς
και να περνάτε μαζί της όμορφα και δημιουργώντας στιγμές και εμπειρίες

nikol είπε...

Ειρήνη μου πραγματικά χάρηκα αυτή σου την ειλικρινή κατάθεση !!Που σημαίνει ότι έχεις και εσύ και ο άντρας σου όλα τα εχέγγυα για να γίνετε καλοί γονείς με ένα ευτυχισμένο μωρό !!
Είστε ΄΄γεμάτοι΄΄ άρα είναι αυτό ακριβώς που λές δεν έχετε απωθημένα , άρα δεν θα αποτύχετε στο μεγάλωμα του μωρού σας !!
Μακάρι πολλές μαμάδες να έχουν αυτήν την ωριμότητα !! Σε φιλώ

airis είπε...

Το κείμενο αποπνέει ωριμότητα, οπότε όλα έχουν ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές!
Μπράβο σας!
Καλότυχο να είναι το μωράκι σας!
Πολλά φιλιά!

Natassas blog tips είπε...

Να χαίρεστε την κόρη σας

Τριανταφυλλένια είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση και συμφωνώ με όσα έγραψες! Πολλές φορές πίσω από τη γκρίνια κρύβονται απωθημένα!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

Memaria είπε...

Πάρα πολύ σωστά όσα γράφεις!
Δεν ξέρω αν υπάρχει "σωστή" ηλικία για να γίνει κανείς γονιός, άλλωστε μια χαρά το αναλύεις το θέμα στο τέλος, αλλά σίγουρα πρέπει να το κάνει συνειδητοποιημένα!
Να χαίρεστε τη μικρή σας!
Φιλιά πολλά!

to e-periodiko mas είπε...

Πρώτα απ' όλα Ειρήνη μου, να σου ευχηθώ να είναι το μωράκι σου γερό και τυχερό και να γευτείς στο έπακρο την ομορφιά της ανατροφής του.
Θα συμφωνήσω με τη Μαρία κι εγώ δεν ξέρω ποια είναι η "σωστή" ηλικία για να γίνει κανείς γονιός, όπως θα συμφωνήσω και μαζί σου πως όταν κάποιος νιώθει έτοιμος για αυτό το βήμα, τότε έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνει.
Από τη δική μου μικρή πείρα, θα σου πω πως δεν ένιωθα έτοιμη να γίνω μαμά όταν έγινα, αλλά διαψεύστηκα ευτυχώς! Καλό είναι, νομίζω, να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις τη ζωή σου, επειδή έχεις την ευλογία ενός μωρού, πρέπει απλά, να "εντάξεις" στη ζωή σου το καινούργιο μέλος. Να μη στερηθείς πράγματα επειδή υπάρχει, αλλά να τα ζήσεις μαζί του. Έτσι έκανα και δεν το μετάνιωσα ποτέ!
Φιλιά πολλά, να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!
Μαρίνα

χρυσάνθη είπε...

Καλή μου φίλη να σας ζήσει το μωράκι σας.Να είναι γερό καλότυχο και ευτυχισμένο στη ζωή του.Πιστεύω ότι ξεκινάει την ζωή του μ επολύ καλές προδιαγραφές , έχοντας δύο συνειδητοποιημένους γονείς> Να είστε καλά και να απολαύσετε αυτές τις μοναδικές στιγμές! Φιλάκια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...