Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες!


Κάθε χρόνο με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης αρχίζουμε να παρακολουθούμε χριστουγεννιάτικες ταινίες στο σπίτι μας. 
Σε αυτή την ανάρτηση, θέλω να σας δείξω τις 8 αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες ταινίες. 

1. Joulutarina ή Christmas Story ή Μια ιστορία για τον Αϊ Βασίλη

Η πιο αγαπημένη μου από όλες τις ταινίες είναι Φινλανδικής καταγωγής και ονομάζεται Joulutarina ή Christmas Story ή Μια ιστορία για τον Αϊ Βασίλη. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Λαπωνίας και αφορά ένα μικρό παιδί, τον Νικόλα, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ορφανός και από τους δυο γονείς του. Τότε, οι συγχωριανοί του αποφασίζουν να τον υιοθετήσουν για ένα χρόνο εναλλάξ κάθε οικογένεια. Έτσι, ο μικρός Νικόλας αναγκάζεται να αλλάζει οικογένεια κάθε χρόνο. Το μικρό παιδί έχει αποκτήσει τη συνήθεια να φτιάχνει κάθε χρόνο ξύλινα παιχνίδια και να τα μοιράζει στα παιδιά κάθε οικογένειας που τον είχε φιλοξενήσει. Έτσι, είχε φτάσει σε ένα σημείο, όπου κάθε σπίτι είχε δώρα έξω από το κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων. Κάποτε, έπεσε πείνα στο χωριό και οι συγχωριανοί του Νικόλα αναγκάζονται να τον στείλουν στη δούλεψη του ξυλουργού - πλανόδιου του χωριού, ο οποίος ζούσε σε ένα άγριο μέρος κοντά στο χωριό. Ο ξυλουργός ήταν ένας δύστροπος άνθρωπος και απαγόρευσε στον Νικόλα να συνεχίσει να φτιάχνει παιχνίδια για τα παιδιά του χωριού. Όμως, καθώς ο καιρός περνούσε, τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή...
Joulutarina (2007)

2. A Christmas Carol

Η δεύτερη αγαπημένη μου είναι η κλασική ιστορία με τον Σκρουτζ, τον γέρο τσιγγούνη, που ενδιαφέρεται μόνο για τη συλλογή χρήματος και απαξιεί για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανθρωπιά. Ο Σκρουτζ σιχαίνεται τα Χριστούγεννα, τα οποία θεωρεί χάσιμο χρόνου και χρήματος. Αυτόν τον άνθρωπο επισκέπτονται τρία πνεύματα τη νύχτα της Παραμονής των Χριστουγέννων, αυτά των παρελθόντων Χριστουγέννων, των Χριστουγέννων του μέλλοντος και του παρόντος. Τα πνεύματα αυτά τον επισκέπτονται κατόπιν επιθυμίας του νεκρού συνεργάτη και φίλου του Σκρουτζ, που όσο ζούσε, είχε τις ίδιες αντιλήψεις με αυτόν για τη ζωή. Θέλησε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να δώσει ευκαιρία στον ζωντανό φίλο του να σώσει την ψυχή του. Αυτά τα τρία πνεύματα πρόκειται να αλλάξουν ολόκληρη τη φιλοσοφία του για τη ζωή, αλλά και την ίδια του τη ζωή.
Υπάρχουν δυο ταινίες και αξίζει να δείτε και τις δυο.

A Christmas Carol (1984)
A Christmas Carol (2009)

3. How the Grinch stole Christmas ή Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων

Μια ακόμη ταινία που αγαπώ πολύ και μου αρέσει να παρακολουθώ τα Χριστούγεννα είναι Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων, όπου πάλι πρωταγωνιστεί ο Jim Carrey. Πρόκειται για την ιστορία ενός παράξενου πλάσματος, με ιδιαιτέρως αηδιαστικές συνήθειες, που ζει αυτοεξόριστος στη χωματερή της μαγικής πόλης  Χούβιλ. Τα περίεργα ανθρωπάκια που κατοικούν στην Χούβιλ, λατρεύουν τα Χριστούγεννα και τα περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία. Ο δυσαρεστημένος από τη  συμπεριφορά τους Grinch, σχεδιάζει να τους χαλάσει τα φετινά Χριστούγεννα. Όμως, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων δεν έχει προβλέψει ότι ένα μικρό κορίτσι δε θα τον αφήσει σε ησυχία...

How the Grinch stole Christmas (2000)


4. The Santa Clause (#1, #2, #3)

Πολύ ωραία ταινία είναι και η τριλογία The Santa Clause. Ο Scott είναι ένας χωρισμένος εργασιομανής που αφιερώνει πολύ λίγο χρόνο στον μικρό γιο του. Τα φετινά Χριστούγεννα τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη, καθώς αναγκάζεται να αναλάβει το ρόλο του Αϊ Βασίλη, επειδή ο γιος του ανακάλυψε τον προηγούμενο Αϊ Βασίλη στη στέγη του σπιτιού του Scott. Η  ζωή του θα αλλάξει ριζικά, θα αποτελέσει πρότυπο για τον γιο του, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο για ένα παιδί έργο να κρατήσει κρυφό το ότι είναι γιος του Αϊ Βασίλη. Μια σειρά από απίστευτες περιπέτειες περιμένει και τους δυο.

The Santa Clause (1994, 2002, 2006)


5. Fred Claus ή Ο αδερφός του Αϊ Βασίλη

Μια πολύ καλή κωμωδία, που παρουσιάζει τον αδερφό του Αϊ Βασίλη, ο οποίος από τότε που γεννήθηκε ο αδερφός του, ζει στη σκιά του. Το γεγονός αυτό τον έχει κάνει να μη του αρέσουν τα Χριστούγεννα. Φέτος, λόγω οικονομικών δυσκολιών, ο Φρεντ αναγκάζεται να πάει στο Βορρά και να βοηθήσει τον αδερφό του στη προετοιμασία των δώρων των Χριστουγέννων. Εκεί ανακαλύπτει ότι κάποιος επιχειρεί να σαμποτάρει τον αδερφό του και να διαλύσει τα Χριστούγεννα μια για πάντα...

Fred Claus (2007)

6. Blizzard

Η μικρή Jess ακούει τη θεία της να της αφηγείται μια ιστορία για ένα κορίτσι που έκανε πατινάζ και έναν τάρανδο του Aϊ Βασίλη, την Blizzard. Όταν γεννήθηκε ο μικρός τάρανδος, έγινε αμέσως σε όλους αντιληπτό ότι διέθετε και τα τρία χαρίσματα των ταράνδων του Αϊ Βασίλη, δηλαδή την ικανότητα να πετάει, να γίνεται αόρατη και να αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη θλίψη. Όμως, ο μικρός τάρανδος δεν είναι ιδιαίτερα υπάκουος και δεν ακολουθεί έναν βασικό κανόνα του Βόρειου Πόλου.

Blizzard (2003)

7. Arthur Christmas ή ο γιος του Αϊ Βασίλη

Ο Άρθουρ είναι ο αδέξιος γιος του Αϊ Βασίλη που αναλαμβάνει μια επικίνδυνη και ιδιαίτερα σημαντική αποστολή. Αυτή η αποστολή έχει να κάνει με το μοίρασμα των δώρων των Χριστουγέννων. 
Εξαιτίας ενός λάθους του άρτια εξοπλισμένου κι οργανωμένου επιτελείου του Βόρειου Πόλου, ένα παιδί κινδυνεύει να μη λάβει το δικό του χριστουγεννιάτικο δώρο ποτέ. Άραγε, ο μικρός Άρθουρ θα καταφέρει να μοιράσει όλα τα δώρα στην ώρα τους;

Arthur Christmas (2011)

8. Elf ή Το Ξωτικό των Χριστουγέννων

Ο Μπάντυ είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μεγάλωσε μαζί με τα ξωτικά στο Βόρειο Πόλο. Ζώντας όλη του τη ζωή εκεί, πίστευε πως κι ο ίδιος ήταν ξωτικό, απλά διαφορετικό από τα άλλα. Ώσπου κάποια ημέρα γίνεται η αποκάλυψη. Ο Μπάντυ θα πάρει την απόφαση να πάει να βρει τον βιολογικό του πατέρα στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα γνωρίσει τη νέα του οικογένεια και θα ζήσει έναν σωρό από αστείες περιπέτειες.

Elf ή Το Ξωτικό των Χριστουγέννων (2003)




















8 σχόλια:

Woman in Blogs είπε...

Τη λατρεύω τη ζουλουταρίνα!!!
χρόνια πολλά!

DIMI είπε...

Καλησπέρα Ειρήνη μου!
Τις ποιο πολλες τις εχω δει!!! Αγαπημένη η τελευταία!!!
Εχω έτοιμη στην λίστα μου πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες να δω!
Καλο βραδυ!! Φιλάκια!!

Μαρία Γ. είπε...

Την πρώτη δεν την έχω δει και μου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.
Ελπίζω να τη βρω και να τη δούμε οικογενειακά τρώγοντας μελομακάρονα και πίνοντας καφεδάκι.
Ευχαριστούμε Ειρήνη μας για τη λίστα.
Καλό βράδυ σε φιλώ!

Giannis Pit. είπε...

Ειρήνη καλησπέρα !
Πολύ όμορφο το μπουκέτο με τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες σου. Κάθε χρόνο ψάχνω και εγώ στο Σινεφίλ να ανεβάσω μια ταινία. Αν στα tags πατήσεις στο "Christmas Films" θα δεις κάμποσες, που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.
Κράτησα σημειώσεις Ειρήνη σε κάποιες ταινίες που πρότεινες για να τις τσεκάρω.
Καλό βράδυ κορίτσι μου.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Ωραίο το θέμα σου
έτσι κάνουμε όλοι έτσι κάνουμε κι εμείς βλέπουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες

δεν τις είδα όλες

είδα πολλές φορές και μου αρέσει πολλά
2. A Christmas Carol

το Grinch είδα το στο σινεμά πριν κανα μήνα νομίζω

to e-periodiko mas είπε...

Λατρεύω τις χριστουγεννιάτικες ταινίες Ειρήνη μου και κάποιες από αυτές που αναφέρεις (την πρώτη και την έκτη), μου έχουν ξεφύγει... Θα τις αναζητήσω να τις δω φέτος!!
Μου έφτιαξες τη μέρα!
Φιλιά πολλά, καλές γιορτές κορίτσι μου!
Μαρίνα

ANNA FLO είπε...

Υπέροχες ταινίες αν και την πρώτη δεν την έχω δει Πώς μου ξέφυγε; Μπαίνει στη λιστα. Σ'ευχαριστούμε για την υπενθύμιση.
Να σαι καλά Ειρήνη μου
Καλά να περάσεις όλες τις γιορτινές ημέρες

Κυριακή στο σπίτι | Sunday at Home είπε...

Μερικές τις έχω ήδη δει αλλά είναι κλασσικές οπότε δεν λέω όχι κάθε χρόνο χαχα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...