Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Μουσική και ήχοι για το μωρό μου!


     Σε αυτή την ανάρτηση θα αναφερθώ στην μουσική και τους ήχους που χρησιμοποίησα στο πρώτο τρίμηνο ζωής του μωρού μου. Με αυτόν τον τρόπο έκανα το σπουργιτάκι μου να ηρεμεί και να νανουρίζεται.
     Τα έμβρυα έχουν συνηθίσει να ακούνε διάφορους μονότονους ήχους μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους. Όταν γεννιούνται, δε μπορούν αμέσως να ξεχωρίσουν τον εαυτό τους από τη μητέρα τους. Νομίζουν δηλαδή ότι η μαμά κι εκείνα είναι ένα και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αντιληφθούν τη διαφορά. Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να είναι ήρεμο το μωρό είναι να του βάζουμε να ακούει μονότονους ήχους, τους γνωστούς και ως λευκούς. Λευκοί ήχοι είναι οι ήχοι που παράγονται από ηλεκτρικές συσκευές, όπως ο απορροφητήρας, τα μεταφορικά μέσα, οι ήχοι της φύσης και άλλοι.
     Στη δική μας περίπτωση και δοκιμάζοντας διάφορα, καταλήξαμε πως το σπουργιτάκι μας ηρεμούσε κυρίως με τον ήχο της μηχανής του τραίνου που της βάζαμε μέσω εφαρμογής ήχων για μωρά που είχαμε κατεβάσει στα κινητά μας. Επίσης, συνήθιζα να της βάζω μουσική Mozart για μωρά που έβρισκα στο διαδίκτυο, κάτι που συνεχίζω να κάνω, αλλά όχι στον βαθμό που το έκανα αρχικά(είχα μουσική στο σπίτι όλη μέρα). Αυτά όσων αφορά την ηρεμία της.
     Την ώρα της διασκέδασης και κυρίως την ώρα του μάρσιπο, συνήθιζα να της βάζω τραγουδάκια με τα χρώματα και ζωάκια. Τις ημέρες των γιορτών χορεύαμε και κάναμε βόλτες μέσα στο σπίτι χαζεύοντας τα φωτάκια, τα αγιοβασιλάκια και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
     Τέλος, τους δυο πρώτους μήνες συνήθιζα να της τραγουδώ το "Χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα". Έτσι σαν ένα μικρό και ήσυχο χρυσοψαράκι έμοιαζε κι εκείνη όταν ήταν μέσα στο μπανιερό της. Και χρησιμοποιώ παρατατικό γιατί τώρα μοιάζει περισσότερο με έναν ζωηρό γυρίνο που κουνά χεράκια και ποδαράκια.

Ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλιά σας!

14 σχόλια:

DIMI είπε...

Η μουσική και κάποιοι ήχοι ηρεμούν τα μωράκια!
Μου θύμισες την κόρη μου την μικρή, που έψαχνε,και βρήκε τι ηρεμούσε και νανούριζε τον εγγονό μου!!
Τυχερή μπεμπούλα!!! Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Η μουσική ηρεμεί πολύ τα μωρακια ..αν κρινουμε απο τα μόμπιλ που κρεμοντε επανω απο τα κρεβατακια τους που όλα σχεδον εχουν απαλή μουδσική... ειναι απο τους πρωτους ήχους που ακουνε τα μωρα..κα επιδή η κλασικη μουσική ειναι περιπου σ αυτους τους τονους είναι και αυτή μια μουσική χαλαρωτική..οπότε στα μικρούλια αρεσει ..σιγουρα με τον τροπο της η μικρούλα σας με τον καιρό θα σας δείχει τι θα προτειμαει..και εσυ θα προσαρμόζεσαι στις δικες αναγκες..
Θα είσαι σιγουρα μια πολύ καλή μαμα για το μωρό σου.. να το χαρειτε και να την καμαρωσετε γερη και δυνατή..
Να περνας ομορφα..φιλακιααα!!

Μαρία Γ. είπε...

Ξεχειλίζεις από αγάπη Ειρήνη μου για το μωρό σου.
Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπει κανείς την προσπάθεια δυο νέων γονιών να τα κάνουν όλα σωστά για το μωρό τους.
Η μικρούλα σας μεγαλώνει με πολλή αγάπη και φροντίδα και θα τη δείτε σύντομα (ο καιρός περνάει γρήγορα) πιτσιρίκι να τρέχει πάνω-κάτω χαρούμενο και ήρεμο.
Να τη χαίρεστε πάντα.
Πολλά φιλιά

Giannis Pit. είπε...

Ειρήνη μου,
παρακολουθώ την διαδρομή της ευαισθησίας σου. Σε απλά και όμορφα πράγματα της καθημερινής ζωής. Για το αγγελούδι σας ! Δεν χρειάζεται κόπος για να καταλάβει κανείς με τι αγάπη στέκεσαι δίπλα της. Και ξέρω ότι αυτή σας την αγάπη θα την εισπράξετε μετά με τον καλύτερο τρόπο.
Την καλησπέρα μου.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Επιτέλους σε βρήκα και μάλιστα σε μία τόσο τρυφερή και γλυκιά ανάρτηση !!!
Ναι βέβαια η μουσική ηρεμεί τα παιδάκια και μπράβο σου που το ψάχνεις, σημαίνει ότι ασχολείσαι με το μωρό σου και αυτό είναι πολύ καλό !!!!
Σου εύχομαι να είναι πάντα ήρεμο, γελαστό και γεμάτο υγεία !!!
Καλή Κυριακή !!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

τι ωραίά
να περνάτε όμορφα και να διασκεδάζετε με την μικρούλα σας

nikol είπε...

Εκτιμώ απέραντα τις μαμάδες που βάζουν τη μουσική στο πρόγραμμα των μωρών !! Θεωρώ Ειρήνη μου ότι κάνεις θαυμάσια γιατί τα μωράκια έχουν ανάγκη τους ήχους που τους ξεχωρίζουν κιόλας !!
Μπράβο σου φίλη μου !!! Καλή εβδομάδα

Natassa's blog tips είπε...

Τι ωραίο πράγμα να έχεις μικρό μωρό. Πόσα συναισθήματα σε γεμίζει.

Mia Petra είπε...

Αγαλλίασε η ψυχή μου με αυτή την ανάρτηση..
Εμείς πάλι βάζαμε το μωρό στο σαλόνι σχεδόν
όλη την ημέρα, και στο ραδιόφωνο τον love radio
και κοιμόταν σαν πουλάκι! Φιλιά γλυκά στο μωρό! ❤

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να είστε ευτυχισμένοι με το μωρό σας.
Κάθε χαρά.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τί σημαντικό να μπορείς να κρατάς ένα νεογέννητο ήρεμο! Και πόσο πολύ βοηθούν τα νέα μέσα!! Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

Natassa's blog tips είπε...

Τι ωραία που είναι να έχεις μωρό

Leviathan είπε...

Ο ήχος του τραίνου μου αρέσει πολύ και με ηρεμεί και μένα!!
Να χαίρεστε τη μικρούλα σας!!
Καλημέρα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Η ωραια μουσικη παντα ηρεμει τα μωρα!!!!Να το χαιρεστε και παντα να εισαστε ευτυχισμενοι!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...