Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Πίτσα συνταγή!

Είτε περιμένεις επίσκεψη από μερικούς φίλους, συγγενείς είτε απλά θέλεις να ετοιμάσεις κάτι σύντομο, εύκολο, νόστιμο, αλλά και υγιεινό για την οικογένεια, αυτή η συνταγή πίτσας θα αποδειχθεί η τέλεια λύση.

Τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγη αυτή είναι ελάχιστα και συνήθως όλοι τα διαθέτουμε στο ντουλάπι μας. Η παρασκευή της ζύμης μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πανεύκολη.

Τα υλικά που θα χρειαστείς ειναι:

Για τη ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο σπορέλαιο


Τα υλικά που δεν έχουν να κάνουν με τη ζυμη, εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του καθενός. 
Ως βάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις κέτσαπ ανακατεμένη με ρίγανη ή τοματοπολτό ανακατεμένο με ρίγανη.

Παρασκευή ζύμης:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο κι ανακατεύουμε λίγο με σύρμα. Προσθέτουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε ξανά. Σιγά σιγά, προσθέτουμε αλεύρι (όσο πάρει) και ζυμώνουμε, έχοντας πρώτα φορέσει γάντια μιας χρήσης. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει από τα χέρια και το μπολ. Μέχρι να συμβεί αυτό, εξακολουθούμε να προσθέτουμε αλεύρι. Αφηνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί", "φουσκώσει" για μισή ώρα περίπου. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα με τα δάχτυλα ή με έναν χοντρό πλάστη μικρό ή μεγάλο. Μπορούμε να κάνουμε τη ζύμη όσο λεπτή ή όσο αφράτη θέλουμε.

Προσθέτουμε τη βάση τομάτας και ρίγανης κι έπειτα τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας.
Προσωπικά, προτιμώ να βάζω τριμμένο τυρί αντί για ολόκληρες φέτες, ώστε να "αναπνέει" στο ψήσιμο και να γίνεται ομοιόμορφα. Ακόμη και τις φέτες πάριζα ή γαλοπούλα, ανάλογα με το τι έχω κάθε φορά, τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια για να ψηνεται ομοιόμορφα επίσης.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και καλή μας όρεξη!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...