Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Γοργόνες και Μάγκες!


Μια ελληνική ταινία που μου αρέσει πάρα πολύ, είναι η δημοφιλής "Γοργόνες και μάγκες" της Φίνος Φιλμ, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1968. Οι ηθοποιοί που παίζουν στη ταινία αυτή είναι απλά εξαιρετικοί, όπως ο αγαπημένος μου Χρόνης Εξαρχάκος, ο Φαίδων Γεωργίτσης που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου και άλλοι. Ο Βαγγέλης Σειληνός είναι εξαιρετικός στη ταινία αυτή.


Πρόκειται για μια πολύ επιτυχημένη κωμωδία με μοναδικές ατάκες, μουσική και τραγούδια. Η Μαρινέλλα ερμηνεύει εξαιρετικά το γνωστό σε όλους μας "Άνοιξε πέτρα", ενώ η χορογραφία στην οποία συμμετέχουν ο Βαγγέλης Σειληνός, η Μαίρη Χρονοπούλου και η Νόρα Βαλσάμη κλέβει τη παράσταση. Η Μαρινέλλα, όπως και ο Γιάννης Πουλόπουλος που ερμηνεύει επίσης επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα στη παρούσα ταινία, αποτελούν τα αηδόνια του ελληνικού τραγουδιού. 


Στη ταινία "Γοργόνες και Μάγκες" αναδεικνύεται η ομορφιά των ελληνικών νησιών και η αθωότητα των κατοίκων τους. Αυτά, βέβαια, πριν αγγίξει τους τόπους αυτούς ο τουρισμός και η σύγχρονη ζωή.  


Ο Γιάννης Βογιατζής, πάντα μοναδικός, παριστάνει με τεράστια επιτυχία τον ντόπιο ταβερνιάρη, που ονομάζεται Παναγής, ο οποίος θεωρείται ο πιο γραμματιζούμενος της περιοχής, έχοντας τελειώσει το δημοτικό. Ο Παναγής, λοιπόν, χρησιμοποιεί τις ελάχιστες λέξεις που γνωρίζει στη καθαρεύουσα εντελώς λάθος, δείχνοντας έτσι στους πρωτευουσιάνους την άγνοιά του.


Η ταινία είχε γυριστεί στην Ύδρα.

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!



3 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Ω πανέμορφη ταινία, καλοκαιρινή. Εντυπωσιακά τα χρώματα στα σκηνικά. Γεμάτα από γαλάζιο και γήινο. Η Ύδρα υπέροχη. Η μουσική εξαιρετική και για τις ερμηνείες τι να πεις. Έχει επιστρατευθεί ένας εξαίρετος όμιλος ηθοποιών. Κάποιες σκηνές έχουν μείνει στην ιστορία.
Μας γέμισες φρεσκάδα Ειρήνη και ευχαριστούμε.
Σε φιλώ.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

αξέχαστος καλός ελληνικός κινηματογράφος
ευτυχώς που δεν συνεχίζουν και δείχνουν όλες αυτές τις ταινίες
όλους τους ηθοποιούς και τους ξέρουμε όλες οι γενιές

πολύ καλό αφιέρωμα Ειρήνη
καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και Αυγούστου με ωραίες ξέγνοιαστες στιγμές

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Δε βαριέμαι ποτέ να τη βλέπω! Το Άντε Μαρία ειδικά είναι αγαπημένο τραγούδι. χαχαχα
Χρόνια πολλά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...