Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μωρό και Προϊόντα Πρώτου Τριμήνου!

Η πρώτη φάση μετά τη γέννηση της μικρής μου είναι πλέον παρελθόν και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τα βρεφικά προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε. Τη περίοδο που ήμουν έγκυος, είχα διαβάσει διάφορα πράγματα για πάνες ή άλλα προϊόντα που δημιουργούσαν δερματικούς ερεθισμούς στα μωράκια. Έτσι, ήμουν ιδιαίτερα προσεκτική στις επιλογές που έκανα και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα.


Σχετικά με τις πάνες, από τη πρώτη στιγμή χρησιμοποίησα τη μάρκα Babylino και ελάχιστα την Pampers. Παρόλο που και οι δυο αποδείχθηκαν πολύ καλές για τη μικρή μου, συνέχισα να χρησιμοποιώ τη πρώτη. Τον πρώτο καιρό, το μωράκι χρειάζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Καλύτερο, οπότε η ιδανική επιλογή πιστεύω ότι είναι μια από τις δυο αυτές μάρκες. 

Σχετικά με το μπάνιο του μωρού, η παιδίατρος συνέστησε σαμπουάν&αφρόλουτρο σε ένα προϊόν. Αρχικά, δοκίμασα μερικές μάρκες και κατέληξα στην Proderm, με την οποία ξετρελάθηκα, τόσο για τη μυρωδιά, όσο και την απαλότητα.Για σαμπουάν&αφρόλουτρο να προτιμάτε πάντα με απλικαντέρ για ευκολία. Το μωρουδιακό λαδάκι που χρησιμοποιώ για το μασαζάκι της είναι επίσης Proderm. Το ίδιο και τα μωρομάντηλα και το απορρυπαντικό των μπιμπερό της. 


Για κρέμα συγκάματος είχα πάρει της Septona calm&care, η οποία αποδείχθηκε θαυματουργή, αν και τη χρειάστηκα ελάχιστα.Ενυδατική κρέμα δεν έβαλα καθόλου στο μωρό, έπειτα από παρότρυνση της παιδιάτρου. Τέλος, μη ξεχάσετε το οινόπνευμα που θα χρησιμοποιήσετε για τον αφαλό του και όπου αλλού χρειαστεί, να είναι καθαρά φαρμακευτικό. Το συγκεκριμένο της φωτό μου συνέστησε η παιδίατρος.

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!

10 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Να ένα θέμα που μπορεί να απασχολήσει μέλλουσες μαμάδες που περιμένουν το αγγελούδι τους. Χρηστικό και όμορφα δοσμένο.
Καλησπέρα Ειρήνη μου.

DIMI είπε...

Καλησπέρα Ειρήνη μου! Υπεροχη παρουσίαση!
Πολυ σωστές οι επιλογές σου! Και ολα αυτά τα προϊόντα ειναι Ελληνικα!!!
Καλό Σ/Κ! Φιλάκια!

Maria είπε...

Λατρεύω προδερμ, ακριβώς τους λόγους που αναφέρεις αν κι έχουν περάσει τόσα χρόνια που τα παιδιά μου ήταν μωρά, ακόμη και τώρα θα την προτιμούσα δεν θα την άλλαζα με τίποτα!!!
Πολύ χρήσιμο το άρθρο σου,για μωράκια!!!!
Εύχομαι να περάσεις μια όμορφη εβδομάδα!!!
Φιλάκια!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

🌸Πολυ ωραια η αναρτηση σου και το θεμα ενδιαφερον για τις νεες μανουλες που δεν ξερουν. Να εχεις Ομορφη εβδομαδα απο αυριο🌸

ANNA FLO είπε...

Τι γλυκιές αναμνήσεις μου ξύπνησες Ειρήνη μου! Απολαυστική η περιποίηση του μωρού και ναι χρειάζεται το καλυτερο. Εσύ ξέρεις ΄κι ότι δεν ξέρεις το μαθαίνεις. Καλά ''ταξίδια'' στη φροντίδα της μικρής σου Ειρήνη μου. Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Leviathan είπε...

Αχ με πήγες πίσω, όταν ο αγαπημένος μου ανιψιός ήταν τοσοδούλης..
Καλή εβδομάδα εύχομαι
🌼

χρυσάνθη είπε...

Αυτή η μπεμπεκίστικη μυρωδιά με τρελάινει , όταν μπαίνεις σε σπίτι με μωράκι. Να το χαίρεσαι αγάπη μου το μωράκι σου. Η ώρα της περιποίησης είναι ιεροτελεστία ! Φιλάκια

Paraskevi Lamprini M. είπε...

σού εύχομαι φίλη,

καλή χρονιά, με υγεία!! Κάθε χαρά και ευτυχία...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αγαπημενη μου
να το χαιρεσαι το μωρακι σου
φιλια πολλα πολλα
απιστευτη γλυκυτητα ρεει σε αυτη την αναρτηση

Mia είπε...

Να χαίρεσαι το μωρό σου, Ειρήνη μου. Καλό Σαββατοκύριακο, φίλη μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...